Nieuws

Terug naar Overzicht

oktober 23rd, 2014

Landgoed Eikenrode Verhuurd

Landgoed Eikenrode te Loosdrecht is voor langere tijd verhuurd aan een zorgexploitant.
De Klinkenberg Groep is betrokken geweest bij de ontwikkeling, advies en het aandragen van een huurder voor de eind belegger. De omgevingsvergunning wordt verwacht op 23 oktober zodat de verbouwing op 1 november kan aanvangen, de verwachte opleveringsdatum van de 18 appartementen voor ouderen met een psychogeriatrische aandoening zal 1 april 2015 zijn.

Zie website: www.eikenrode.com

 

Hen Concept:

Kleinschalig wonen met zorg op Golden Years Eikenrode, voor wie?

Golden Years Eikenrode hanteert een uniek wonen met zorg concept voor ouderen, op exclusief niveau, maar toch bereikbaar voor een brede groep mensen. Uw geluk is waar wij voor staan, ondanks de beperkingen die ouder worden vaak met zich meebrengt. Onze samenleving wordt ouder en de vraag groeit naar wonen met zekerheid en begeleiding wanneer dat nodig is.

Niet iedereen kan meer zelfstandig thuis wonen, bijvoorbeeld bij een vorm van dementie (Alzheimer) of Parkinson. De overheid stimuleert het scheiden van wonen en zorg en maakt particuliere zorg (thuiszorg) binnen kleinschalig wonen betaalbaar. Wij spelen daar op in en bieden u het antwoord waar de reguliere zorg in een verpleeghuis of verzorgingshuis over het algemeen niet aan kan voldoen. Persoonlijke aandacht, lekker eten, een actief leven en exclusieve zorg is 24 uur per dag onze standaard.

Centrale ligging nabij Hilversum, in Loosdrecht, het Gooi

Golden Years Eikenrode is binnen een half uur te bereiken vanuit: Amsterdam, Utrecht, Laren, Blaricum, Soest en Baarn, Bilthoven of Amersfoort. Golden Years Eikenrode ligt op loopafstand van het gezellige winkelcentrum van Loosdrecht, in het mooiste groen- en plassen gebied van Nederland.

Ons geluksconcept combineert exclusief wonen met zorg

Prof. Dr. Hans Becker, voormalig CEO van de stichting Humanitas, legde de basis voor het concept. Tijdens zijn bestuursperiode binnen Humanitas is het ontwikkeld en verfijnd. Het succes is aangetoond en wordt in Nederland en internationaal als de belangrijkste leidraad voor zorg-innovatie binnen de verpleeg- en verzorgingshuizen gezien.

Geluk ondanks ouderdomsbeperkingen

Golden Years Eikenrode is gefaciliteerd om lichtere en zwaardere beperkingen als Alzheimer en Parkinson te ondersteunen. Een van de belangrijkste voorwaarden om gelukkig te zijn is zelfstandig wonen met de gezelligheid van een “thuis”. Het in eigen regie houden van leven is voorwaarde en bij Golden Years blijft iedereen “eigen baas” Daartoe scheppen wij de mogelijkheden. Enerzijds door het verzorgen van allerlei luxe faciliteiten, anderzijds door service en zorg op maat te bieden die de veiligheid, gezondheid en sociale behoeften waarborgen. Liefde, familie en vriendschap, zo actief mogelijk blijven, alles kan en niks moet. Maar er is meer, alles wordt ondersteund door onze ja cultuur!

Zelfstandig wonen met zorg en begeleiding naar behoefte

Alle appartementen zijn geschikt om zelfredzaam te zijn met behoud van privacy en hebben specifieke faciliteiten. Men wil niet in een “verpleeg- of verzorgingshuis” wonen zoals nu door de reguliere zorg wordt aangeboden. De beschikbaarheid van een gezellig huisrestaurant, atelier, een dierenweide, of wellness faciliteiten ontbreekt meestal. Het is zelden aantrekkelijk voor bezoekende vrienden en familie met kleinkinderen om op bezoek te komen. De behoefte om “thuis” te wonen en zoveel mogelijk “eigen” dingen te doen wordt door regeltjes en betutteling in de kiem gesmoord. Ons concept stimuleert juist om op bezoek te komen en wij hebben de “ja cultuur”

Een “buitengewone” locatie:

Uniek gelegen in een prachtig park maakt “Landgoed Eikenrode” op iedereen een onuitwisbare indruk. De ingetogenheid van dit cultureel erfgoed staat garant voor rust, ruimte en privacy. Te midden van 9 hectare natuur biedt het Landgoed alle ingrediënten voor een inspirerend samenzijn. Stijlvol ingerichte kamers en zalen bieden, in authentieke sfeer, uitstekende mogelijkheden voor zorg, de Klinkenberg Groep heeft de opdracht gekregen dit bijzonder stukje Nederlands erfgoed een passende herbestemming te geven.